Recente posts


It Was All A Dream

It was all a dream (Het was slechts een droom) is de eerste vervolgproductie van Nieuwe Helden Next level Heerlen. Vier jonge breakdancers maken een bewegingsvoorstelling en laten zich hierbij inspireren door de Heerlense hiphopcultuur en de rijke geschiedenis van hiphop in Heerlen. Via persoonlijke verhalen en authentieke moves brengen ze de impact en betekenis van hiphop op hun leven en hun community in beeld.

Hoe dromen worden waargemaakt
De titel It was all a dream is een knipoog naar The Notorious B.I.G. en zijn song Juicy, waarin hij beschrijft hoe dromen worden waargemaakt. Ook die van Heerlen en de jongeren die Heerlen door hun dans op de kaart zetten.

Een bron van inspiratie voor de volgende generatie
In een periode van vier maanden hebben de makers toegewerkt naar een eerste toonmoment op het schrit_tmacher festival 2024. Door hun work-in-progress daar te laten zien, stelden ze het maakproces open voor input van peers en hiphop adepten. De afgelopen tijd hebben ze gebruikt om het materiaal af te monteren tot een voorstelling door en voor jongeren. Met It was all a dream wil Nieuwe Helden jonge mensen inspireren en bewust maken van de invloed en het belang van hiphop als kracht in de gemeenschap. Het culturele collectief wil educatieve en artistieke waarde bieden en een brug slaan tussen de levendige hiphopcultuur en de jeugd van Heerlen. Dat doet Nieuwe Helden door begrip te kweken voor de kunstvorm hiphop, de impact van hiphop te bevorderen en door een bron van inspiratie te zijn voor de volgende generatie. Nieuwe jongeren die mogelijk in de voetsporen treden van de pioniers die Heerlen hebben gevormd tot wat het nu is in de hiphopscene.

Credits
Dansers: Gwen Schoonewille en Jesse Wouters 
Danser/coach: Marciano van Kempen en Luc Arnoldussen 
Regisseur: Els Roobroeck (COVAR) 
Artistiek advies: Redouan ‘Redo’ Ait Chit 
Muziek: Gert-Jan van Stiphout en Jelle Weijers 
Productie: Dookie en Jop Vermeesch (Kool Cult)
Coproductie: schrit_tmacher Festival

It Was All A Dream is te boeken via info@nieuweheldennextlevel.nl